9 panduan penyelenggaraan untuk rumput tiruan anda

Memasang rumput tiruan boleh membantu anda jimat wang dalam jangka masa yang panjang. Walau bagaimanapun, kalau anda mahu palabuhan rumput tiruan anda bernilai, anda perlu memastikan bahawa rumput tiruan anda dijaga dengan baik.

Walaupun rumput tiruan memerlukan penjagaan dan penyelenggaraan yang rendah berbanding daripada rumput benar, penjagaan yang betul akan membantu memanjangkan hayatnya dan kekalkan kehijauan rumput tiruan. Jika anda bersedia untuk mengetahui lebih lanjut tentang menjaga rumput tiruan anda, sila sambung baca artikel ini.

1. Mempunyai peralatan yang betul

Walaupun telah memasang rumput tiruan, anda masih guna alat atau peralatan untuk memastikan keadaan rumput tiruan. Anda masih memerlukan hos anda, Leaf blower, dan berus untuk membersihkan rumput tiruan. Kebanyakan alat dan peralatan ini boleh dibeli dengan murah, Alat-alat senang didapati and murah.

2. Penjagaan selepas pemasangan

Berikutannya pemasangan, anda terikat untuk melihat pasir berlebihan pada permukaan rumput tiruan. Biasanya anda hanya perlu sapu pasir di seluruh rumput tiruan ke dalam infill tanah.

3. Sentiasa pastikan kebersihan rumput tiruan.

Kotoran mengumpul di rumput tiruan dan menjejaskan kelihatannya dari semasa ke semasa. Oleh itu, pembersihan rumput tiruan adalah sangat penting. Gunakan penyapu, vakum, atau daun blower untuk membersihkan rumput tiruan.

 

4. Jalan dan memeriksakan rumput tiruan

Memeriksakan kebersihan dan keadaan rumput tiruan anda dari semasa ke semasa. Terutamanya anda mempunyai haiwan peliharaan atau anak bermain di rumput tiruan. Anda perlu membersihkan rumput tiruan lebih kerap. Pastikan anda membersihkan rumput tiruan jika nampaknya ada kotoran. Terutamanya, selepas haiwan atau kanak-kanak bermain di sana.

 

5. Berus secara kerap

Walau bagaimanapun rumput tiruan adalah rumput yang palsu. Rumput tiruan masih perlu diberus dari masa ke masa. Supaya kelihatan rumput tiruan lebih cantik dan nampak macam rumput yang benar. Anda perlu memilik alat alatan yang sesuai dan betul semasa berus rumput tiruan. Alat yang tidak sesuai dan betul boleh meusahkan keadaan rumput tiruan dalam jangka masa panjang.

6. Bilas kerap

Rumput tiruan boleh dibersihkan dengan air apabila ada kotoran. Anda juga boleh menggunakan bahan pencuci yang ringan di tempat yang kotor seterusnya cuci dengan hos air.
Kotoran yang lebih berat boleh dibersihkan guna product contohnya ” mineral spirits”

 

 7. menghapuskan bau

Bau busuk tidak akan menjejaskan keadaan rumput tiruan, tetapi anda tidak boleh membiarkan sahaja. Jika ada bau kencing di rumput tiruan. Anda boleh membersihkan kawasan bau busuk dengan “enzyme cleaner” . Anda juga boleh hos air ke tempat yang busuk.

8. Gunakan Weedicides

Rumpai boleh tumbuh walaupun rumput tiruan dipasangkan. Jadi, jangan tunggu rumpai keluar dan jadikan kerosakan yang lebih, Anda boleh gunakan weedicides dari semasa ke semasa.

 

9. Tak payah risau rumput tiruan terlalu panas

Kepanasan matahari tidak akan menjejas kualiti dan keadaan rumput tiruan. Kualiti rumput tiruan adalah dibuat untuk menahan kepanasan. Jika anda masih risau, senang sahaja. Anda boleh guna hos air untuk menyejukkan rumput tiruan anda.

Get In Touch

 

+6012-8800520

Sila hubungi kami untuk rundingan

Open chat
1
Halo! Selamat Datang ke Artificial Grass Malaysia. Mesej kami untuk sebarang pertanyaan.