Faedah-faedah Rumput Tiruan

Apa itu rumput tiruan?

Rumput tiruan ialah rumput buatan manusia yang dihasil menggunakan, polietilena atau polipropilena. Terdapat banyak jenis yang boleh didapat di pasaran. Misalnya, empat-tona premium turf yang rayuan semula jadi dan bertekstur dengan empat warna tenunan hijau.

Rumput tiruan disertakan dengan lapisan sokongan. Lapisan terdiri daripada batu padat dan boleh disalirkan mudah. Lapisan adalah regangan Geo-tekstil. Infill dalam laman tiruan atau turf memegang bilah rumput tegak. Oleh itu, kelihatan rumput tiruan cantik. Selain itu, ciri ini boleh menghalang rumput tiruan dari kepanasan matahari. Terdapat beberapa jenis infill dalam rumput tiruan, termasuk runtuh getah, organik dan sebagainya.

Hari ini, rumput tiruan berasa lebih lembut, lebih realistik dan lebih tahan lama, terima kasih kepada kemajuan teknologi.

Kebaikan menggunakan rumput tiruan

Terdapat banyak faedah menggunakan rumput tiruan. Mengurangkan bil air, penyelenggaraan yang rendah dan taman yang lebih hijau.

 

1. Tiada air diperlukan

Rumput tiruan tidak memerlukan air. Anda boleh menjimatkan masa dan air anda. Jika anda mempunyai taman besar dengan rumput sebenar, ia akan membazir masa dan air anda. Bil air pun juga mahal. Anda hanya perlu air rumput tiruan apabila rumput tiruan kotor.

2. lebih masa untuk berehat

Dengan rumput tiruan yang dipasang, anda tidak perlu bimbang rumput di taman rumahnya. Selain itu, rumput tiruan tidak akan tumbuh, maksudnya anda tidak perlu memotong rumput.

3. selamat untuk kanak-kanak

Rumput tiruan tidak perlu letak pembunuh rumpai, baja, racun perosak atau bahan kimia lain, oleh itu, rumput tiruan lebih selamat kepada kanak-kanak. Anda juga tidak perlu bimbang tentang kanak-kanak yang jatuh pada permukaan keras laman. Rumput tiruan kami datang dengan pelapik kejutan yang dipasang di bawah rumput. Ini menjadikan permukaan rumput tiruan lebih lembut berbanding daripada tanah sebenar.

4. Haiwan anda akan suka.

Haiwan suka rumput tiruan. Kalau haiwan mengotorkan rumput tiruan, ia senang dikemaskan. Rumput tiruan kami mempunyai berlubang yang kecil. Fungsinya adalah untik aliran air, contohnya kencing haiwan. Anda boleh bersihkan rumput tiruan senang. Lagi, haiwan tidak akan menggali lubang di laman. Anda boleh kurang bimbang tentang trek kotoran daripada haiwan anda.

5. Penyelenggaraan Rendah

Walaupun anda tidak perlu memotong rumput tiruan, penyelenggaraan masih diperlukan. Jangan risau, senang sahaja. Contohnya, menggunakan blower tiupkan daun-daun di taman anda. Anda hanya perlu membersihkan rumput dengan air apabila ada kotoran di atasnya.

6. Bila-bila pun cantik

Rumput tiruan boleh menahan sebagai keadaan cuaca, panas atau sejuk. Warna pun tahan lama. Kelihatan rumput tiruan macam rumput yang sebar. Kawasan rumput tiruan yang selalunya ada traffik perlu memberi lebih sikit pengyelenggaraan supuya rumput tiruan nampak baru.

 7. Tidak akan risau rumpai lagi

Masalah terbesar dengan rumput sebenar adalah rumpai. Menjaga mereka adalah kerja yang memakan masa dan memenatkan. Anda tidak akan risau lagi jiga rumput tiruan dipasangkan. Walaupun anda masih memerlukan sedikit masa untuk jaga rumput tiruan. Tetapi ini lebih mudah menjaga rumput tiruan berbanding dengan rumput sebenar.

8. Tidak payah mengguna baja atau racun perosak

Menjaga alam semulajadi hijau dan Moss-bebas bukan sahaja mengambil dedikasi, perokok dan air, penggunaan racun perosak berbahaya dan racun rumpai diperlukan juga. Bahan kimia ini membunuh, mencemarkan, dan menimbulkan potensi ancaman kesihatan kepada orang ramai. Dengan rumput tiruan dipasangkan, anda tidak perlu menggunakan bahan kimia yang berbahaya.

9. Ketahanan

Setelah rumput tiruan dipasangkan, anda boleh melupakan penjagaan yang memenatkan. Rumput tiruan akan menahan selama bertahun-tahun. Bahan yang digunakan dalam rumput tiruan adalah dibuat untuk menahan trafik, sebagai cuaca, dan perubahan cuaca. Rumput tiruan tidak akan hilangkan warnanya daripada pendedahan ultraviolet.

 

Get In Touch

 

+6012-8800520

Sila hubungi kami untuk rundingan

Open chat
1
Halo! Selamat Datang ke Artificial Grass Malaysia. Mesej kami untuk sebarang pertanyaan.