Pertimbangan apabila membeli rumput tiruan

Bajet anda bukan satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda membeli rumput tiruan. Kalau anda mahu rumput tiruan bertahan lama, anda perlu memilik rumput tiruan yang berkualiti. Jangan risau, kami akan menyelaskan sebagai pertimbangan dan menolong anda dalam memilik rumput tiruan yang betul.

3. Ketinggian longgokan

Ketinggian longgokan adalah panjang bilah rumput tiruan. Ketinggian longgokan adalah penting. Sebagai ketinggian yang berbeza rumput tiruan akan berubah mengikut masa. Ketinggian rumput tiruan yang lebih panjang boleh menjadi rata kerana masa berlalu disebabkan oleh tarikan graviti. Kami akan memberi nasihat dan konsultasi kami tentang membantu anda untuk memilih rumput tiruan yang sesuai.

4. Ketumpatan dan keberatan

Ketumpatan rumput tiruan adalah ukuran jumlah serat atau benang per unit persegi. Sebuah rumput tiruan yang mempunyai ketumpatan yang lebih tinggi boleh tahan lebih lama dan sesuai untuk kegunaan trafik yang berat. Keberatab rumput tiruan tidak payah risau. Hanya bahawa jika anda merancang untuk memasang di balkoni atau di bumbung, kami perlu mempertimbangkan had beban.

5. Infill dan Backing

Rumput tiruan direka untuk menjadi lengkap dan memastikan kelihatannya subur. Kami akan membantu anda memilih bahan yang sesuai seperti getah runtuh atau pasir kepada persekitaran perumahan anda. Rumput tiruan mempunyai sokongan yang dibuat daripada poliuretana atau lateks jadikan rumput tiruan lebih menahan.

6. Warna

Rumput tiruan mempunyai pelbagai warna hijau. Anda boleh lihat warna rumput tiruan yang murah tidak cantik. Warna rumput tiruan berkualiti boleh dibezakan dengan mudah. Warna rumput tiruan yang terbaik adalah warna yang lebih macam rumput sebenar.

7. Penyenggaraan

Rumput tiruan memerlukan penyelenggaraan rendah berbanding daripada rumput semulajadi. Walau bagaimanapun, anda masih perlu membersihkan rumput sekali-sekala. Rumput tiruan boleh lebih tahan jika ada penyenggaraan yang betul. Lebih baik jika anda beli rumput tiruan yang lebih sikit mahal dan berkualiti sebabnya penyenggaraan yang rendah.

 

Get In Touch

 

+6012-8800520

Sila hubungi kami untuk rundingan

Open chat
1
Halo! Selamat Datang ke Artificial Grass Malaysia. Mesej kami untuk sebarang pertanyaan.